2013-09-25 @ 15:30:00 / Härliga ögonblick & stunder

Goda stunder

Att ta till vara på de goda stunderna är viktigt, här är två fina dagar i augusti som jag gärna tänker tillbaka på nu när kylan kommit hit. 
 
 
Mysig utflykt med min älskling ♥ Strålande sol, fin utsikt och bara att kunna va - bättre kan det inte bli!
 
De som har fågelskådning som intresse kan ha koll genom dessa små gluggar
 
Lyckades fånga en gräshoppa på bild
 
 
 
En varm och härlig dag i slutet av augusti gjorde vi en spontan utflykt med Johan. Lite matsäck och nått att sitta på så brummade vi sedan iväg mot vårat mål. Hade jag vetat innan att det skulle bli vandring i skogen och även brant klättring så skulle jag valt andra skor. Det gick ändå ganska bra och den fina utsikten, värmen och lugnet vi kom till gjorde att det var värt promenaden. Var nog tur att jag inte var längre gången i graviditeten för det kändes i kroppen efter att tagit sig både upp och sedan ner, kände av det några dagar efteråt men så är man ju inte värsta atleten heller. Var faktiskt lite stolt över mig själv att jag fixade det så bra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att Johan vågade sig på ett dopp från berget så fixade grabbarna med  maten medan jag kunde ta det lugnt och bara njuta av solen. Som lite efterrätt blev det grillade marshmallows. När vi brummade hemåt hade det  redan hunnit bli kväll och vi var så där härligt sega som man kan vara efter en  härlig utflykt. 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
FromMeWithLove 
 
 

2013-09-25 @ 13:48:53 / Gravid

Goodiebags

I förra veckan hämtade vi ut två babyboxar med lite gott och blandat för både bebis och mamma. Det var bland annat olika mindre prover, våtservetter och två tidningar från Vi Föräldrar i boxarna. Så nu har de första sakerna till skötbordet tagit plats som vart efter ska fyllas på med det nödvändigaste innan liten tittar ut. 
 
Babyproffsens babybox och den andra kommer från Kronans droghandel. Dessutom fick tre cyklamen för tio kronor styck följa med hem och pryder nu köksfönstret.
 
 
 
 

2013-09-22 @ 20:19:00 / Mode

En dag på marknaden

I år gick vi på Ulrika marknad som infaller andra torsdagen i september varje år. Det bjöds på strålande väder och trots ont i ryggen och bekymmer över toabesök så hade vi en perfekt dag. Fick strax innan vi åkte veta att vi kunde parkera hos vänners föräldrar som bor i Ulrika. Slapp där med betala 50kr som tydligen parkeringen annars kostade. Dessutom blev det paus hemma hos dem och vi blev bjudna på lunch och orkade sedan gå ett andra varv. Vi blev spontant nattgäster och hann umgås lite mer med Nichlas och hans flickvän Marie som också var kvar, mycket trevligt! 
 
Blev lite inhandlat till oss själva men mest till bebis : ) 
 
 
Kunde inte motstå denna även om det dröjer ett tag tills liten kan ha den, 25kr var taget! 
 
Min mor som vi träffade på marknaden överraskade med att ge pengar och ville att vi skulle se ut något fint till bebis. Valet föll tillslut på detta söta set. Visste inte att det fanns ett klädesmärke för barn som heter bäbis.
 
 
Nichlas och Marcus mamma överraskade med att köpa dessa till liten, tack snälla!
 
 

2013-09-18 @ 16:06:00 / Livet i allmänt

Tack för denna gång

Då var hösten här på allvar, det känns i luften och sakta men säkert ändrar löven färg. Vi har haft en underbart fin och varm sommar och vi kan bara hoppas på ett kärt återseende! Här följer ett urval av bilder från sommaren 2013
 
Redan den 17 Maj bjöd på strålande väder och dagen spenderades med min fina sambo ute på landet
 
 
11 Juni avslutades med grabbarna, promenad och kvällsfika med fin utsikt
 
 
22 Maj hälsade vi på min far ute vid stugan och njöt av en dag på landet
 
 
På vår promenad träffade vi på denna lilla filur som jag kan tänka mig blev en vacker fjäril en dag
 
 
Egenplockad bukett fick följa med oss hem
 
 
 
 
 
 29 Juni var vi på grillkväll hos en vän till Tobbe. Jag prövade alkoholfritt vin för  första gången och det var mycket godare än väntat. Årets första dopp blev i  tempererad utomhuspool, inte alls dumt!! Trevligt sällskap, god mat och lite     härlig sång med akustisk gitarr bjöds det på. Mycket trevlig kväll!
 
 
 
5 Juli var det grill- och kubbkväll hos Jonna och Ronny. Mycket trevligt med goa vänner! Den 9 Juli hängde vi med ut till Jonnas mammas hus för sol, bad i vättern (iaf för Jonna och mig), grill och krocket match. 
 
 
13 Juli firande av Bozze, lekar och grillning. Riktigt rolig dag och kväll med goa vänner! 
 
 
Nya lekplatsen testas av Anna och Tobbe och som resultat fick dem en blöt men härlig dusch i värmen
 
 
 
24 Juli samlades familjen i Vadstena för firning av  min systerson Villes 5-års dag med fika och som avslut att gå på nostalgiafton på Vadstenas slottsgård
 
 
 
 
 
 
2 Augusti glass i stora lass på Smultronstället med familjen Lundhamn
 
Det blev en liten promenad i fina Söderköping innan hemresa
 
 
 

2013-09-11 @ 16:54:18 / Gravid

Avslöjandet

Vi valde att berätta den glada nyheten att vi väntar barn för våra familjer tidigt i graviditeten. Mycket för att kunna få deras stöd ifall att det skulle hända något men sedan så passade tillfällena bra och det föll sig helt enkelt naturligt. Den 24 April fick min familj veta, då var jag i vecka 6 och den 28 April fick Tobbes familj veta, då hade vi gått in i vecka 7. 
 
Inget märkvärdigt men jag knåpade ihop egna kort som vi gav till mor- och farföräldrar 
 
 
 

2013-09-06 @ 19:02:37 / Livet i allmänt

Trevlig kväll med syrran

Min syster Jennifer fick två gratisbiljetter till föreställningen Hamlet på Östgöta Teatern genom sitt arbete och frågade om jag ville följa med. Självklart ville jag det, roligt att göra något man i princip aldrig gör och kul att få umgås lite ensam med min syster.
 
Mötte upp Jennifer på hennes arbete igår och sen blev det middag på stan, tyvärr hade vi lite ont om tid men en stund hann vi sitta ner och umgås. Maten var jätte god men vilka portioner, hade vi inte haft en tid att passa kanske vi hade kunnat äta upp allt men då hade vi nog blivit kvar en stund. För när vi gick mot teatern så kändes det mer som att vi rullade fram, haha!! Fast hellre mätt än hungrig då föreställningen höll på i 3 timmar och 10 minuter. 
 
Innan teatern började så var det information och regissören kom ut och berättade lite kort om sin pjäs. Regissören själv hade hastigt fått hoppa in i två roller då ordinarie var sjuka. Sedan bänkade vi oss framför scenen och det bjöds på spänning, skratt och tårar!!! Riktigt bra och mycket duktigt skådespeleri! 
 
 
 
 

2013-09-06 @ 17:59:00 / Gravid

Till litens garderob

Som gravid finns det en del sidor där man kan klicka hem gratis prover och gåvor till både sig själv och bebisen. Efter att jag blev medlem hos Allt för föräldrar fick man bland annat välja ut en gratis body på Kappahl och 25% rabatt på valfritt plagg. Tillsammans valde vi ut detta söta till vår lille bebbe, neutralt och bra då vi inte vet om det är pojke eller flicka som tittar ut. Även svårt att veta om det är en liten eller stor bebis, valet föll på stl 62.  
 
     

2013-09-06 @ 16:50:26 / Inredning <3 Hem ljuva hem

Lite nytt i badrummet

 
Detta plus en matchande tandborstmugg har flyttat in i vårat badrum. Inte snyggaste toarullshållaren men smidigast här hemma då det är svårt med en annan lösning. Tänkte först köpa en hållare som står på golvet men jag tror bara vi hade stört oss på den. Blev bättre än väntat och än så länge sitter den uppe på badkarskanten. 
 

2013-09-02 @ 22:04:21 / Livet i allmänt

Utelek

Igår kom min syster och Ville på besök och vi var ute hela tiden, hann att besöka två olika lekparker här i närheten av vårat hem. Vi var mitt uppe i städning när syrran ringde för att se om vi var hemma så det blev ett roligt avbrott med bus och lek. Det var skönt att komma ut en sväng men oj vilken skillnad i temperatur, nu är det verkligen höst. Vi hade tur med vädret för precis när vi skulle gå hemåt så började det regna och vi fick springa till ett träd för att ta skydd för en liten stund. Tack för mysigt besök!