2013-04-27 @ 17:26:30 / Härliga ögonblick & stunder

Liten utflykt

I veckan var jag med Anna ut till fina Stjärnorp som sällskap när hon skulle fotografera, det var skönt att komma iväg dock blåste det en hel del. Vi tittade runt lite vid kyrkan och slottsruinen som är från 1600-talet. Det är något speciellt med så pass gamla byggnader, en viss charm och man kan riktigt känna historian kring det. Trots att jag inte är kristen så har jag sedan jag var liten älskat kyrkor och varit riktigt fascinerad av dessa byggnader. Ofta när vi var på familjesemester så ville jag stanna och titta på kyrkor. 
 
 
 
 
 
 
 
Rätt som det var så såg vi hur det låg uppgrävda gravstenar i rad och på ett annat ställe låg dem på hög... Det gav en lustig känsla i kroppen och man blev lite sorgsen. På vissa gravplatser var det markerat och sedan såg vi en skylt där man uppmanades att höra av sig ifall man kändes vid eller kände någon släkting till den/dem avlidna. Livet är ju så att man föds och dör men man tänker aldrig på vad som händer om det blir fullt på en kyrkogård eller om en gravplats inte sköts om, eller det kanske inte finns någon släkting kvar i livet. Vad händer då?
 
 
 
 
 

2013-04-20 @ 14:29:16 / Skönhet

Bildbevis

 
Nygjort, efter en natts sömn, något bättre efter lite styling
 
Som sagt så flätas luggen oftast
 
 
Efter frisörbesöket i tisdags blev det lite kortare och skönt att få bort det värsta

2013-04-20 @ 13:25:00 / Skönhet

Färg

 
Var längesen jag målade naglarna så i veckan åkte det lila nagellacket fram. Kul att variera beroende på kläder och humör. Har förresten bokat in tid för att fixa naglarna i maj, måste bara bestämma mig för om jag ska ta fransk manikyr eller färg. Svårt då jag fått se bilder på vad denna tjej gjort tidigare och allt är skit snyggt! 
 

2013-04-20 @ 13:08:39 / Livet i allmänt

Letar man så hittar man

 
 
För ett tag sedan var vi på loppis och hittade då dessa gardiner och en fin flaska

2013-04-14 @ 14:20:19 / Skönhet

Risigt värre

Som ni vet så var jag glad över mitt lockiga hår,  var glad, det höll sig inte så länge. Som jag berättat tidigare så är inte detta min första permanent och jag har verkligen trivts jätte bra i det dem gångerna. Håret har varit lättskött och  bara blivit snyggare och snyggare med tiden. 
 
Nu undrar jag om frisören verkligen visste vad hon höll på med eller om mitt hår kanske inte var i kondition för att genomgå en permanent i nuläget?! Så som mitt hår är nu och om jag hade vetat det innan så hade jag bara klippt mig och kanske färgat men inget mer. Försöker att inte gräva ner mig totalt över detta utan rädda situationen så gott det går. Har numera uppsatt hår mycket oftare och luggen som inte är att leka med brukar jag fläta in i det längre håret och sätta fast med hårnål. Håret ser ganska okej ut samma dag det är tvättat men efter bara en natts sömn så är det minst sagt en risbuske och lockarna går knappt att se. Ångrar så grymt mycket att jag inte gjorde behandlingen här hemma i stan för då hade jag tagit mig dit fortare och lättare för att klaga. Eller kanske hade det blivit bättre... Ett som är säkert är att denna frisörsalong lär jag aldrig mer sätta min fot i eller rekommendera för andra, en varning är mer på sin plats. Dessutom har jag mer och mer tänkt på hur mitt första intryck av salongen var när jag klev in... och även känslan av frisörerna... ett besök  av Tabatha skulle sitta fint! 
 
 
Förutom de produkter som jag redan hade tänkt klicka hem från NordicFeel har det tillkommit en hel del. Just nu sitter jag med Macadamia hårinpackning i håret och tänker göra det i minst en timme till och den luktar underbart gott! Tiden får helt enkelt visa om produkterna kan råda bot på mitt risiga hår. 
 
 

2013-04-14 @ 13:20:44 / Skönhet

Ny favorit

Blivit rödare igen! Denna gång valde jag permanent hårfärg istället för toning. Vanligtvis så brukar toning växa bort på mitt hår och nu när mitt hår är så torrt trodde jag verkligen att det skulle suga åt sig. Men tyvärr så försvann det istället ganska fort. Blev riktigt glad när jag hittade en hårfärg som vårdar, skyddar och stärker håret! Efter permanenten vill jag enbart vara snäll mot håret och inte använda för starka medel. Kan erkänna att det nedsatta priset lockade självklart också!
 
 
 
 
 
Det var bra att jag köpte två förpackningar då det skyddande serumet inte räckte så långt efter första tuben. Att det täcker grått hår behöver jag än så länge inte bry mig om men att det skyddar och vårdar var riktigt bra. Håret kändes bättre efteråt vilket gjorde mig mycket glad... ni lär förstå det ännu mer efter nästa inlägg!

2013-04-14 @ 12:37:16 / Livet i allmänt

Teknikens under

Vi har inte haft någon större tur när det gäller internet, bara massa strul och telefonsamtal hit och dit... SUCK!!! Så har fallet varit även här i vårat nya hem och vi har mer eller mindre vant oss vid att ha låg hastighet. Däremot känns det inte rätt att ha betalat för bra mycket mer än vad vi haft så det blir att göra ett till jobbigt samtal. Men vi hoppas inte för mycket på att få ersättning men ett försök är det ändå värt. 
 
I veckan så kom det hit en tekniker och åtgärdade felet och fick då reda på att det inte hade kunnat lösas på annat sätt. Dosan till första jacket kopplades bort och jag hörde hur teknikern muttrade något om att så här skulle det inte se ut. Sedan gjorde jag en mätning på bredbandskollen innan han for iväg och vi båda blev nöjda, även sambon när han kom hem och fick se detta
 

2013-04-10 @ 13:49:25 / Livet i allmänt

Tre rätters

 
I lördags var vi hos Anna och Bozze och blev bjudna på gott x 3
 
Tack för god mat och en trevlig kväll!

2013-04-10 @ 13:29:16 / Livet i allmänt

En dag i solen

Förra torsdagen så umgicks jag med Anna ute i det fina vädret. Jag agerade modell igen och Anna klickade på!
Då jag och Tobbe var iväg på ett ärende precis innan så hann jag inte riktigt göra mig iordning och förbereda mig som jag ville. Så får hoppas att man ser vettig ut på nått av korten. Vi hade jätte kul och det var skönt att vara ute men mot slutet blev det lite kallt. Vi åkte då hem till Annas föräldrar där jag också fick träffa Annas systerson som berättade så utförligt vad han hette i både för-, mellan- och efternamn : )
Sen bar det ut till mataffären där jag hjälpte Anna att panta och så handlade vi lite mat. 
 
 

2013-04-10 @ 13:11:00 / Livet i allmänt

Vad blir det för mat

Efter att ha pratat och varit nyfikna om alla dessa olika matkassar så har vi bestämt oss. Valet föll till slut på City Gross matkasse och den första kom i förra veckan. Riktigt skönt att slippa fundera på vad vi ska käka och dessutom lite inspiration till variation. Eftersom jag inte gillar att laga mat så blir det fantasilöst och hela tiden samma vanliga maträtter om och om igen. Vi är nöjda och maten har varit god med undantag för laxgratäng med tacosmak... hmm hur tänkte man där undrar jag?! Tacos är jätte gott men blanda inte in fisk i detta vad ni än gör. 
 
Om man vill så kommer det en ny kasse varje måndag men så ofta behövs det inte hemma hos oss då det blir mycket mat över när vi bara är två. Vi tänkte testa med två gånger i månaden som vi tror blir bra. Innan kassen kommer så kan man kolla in vad det är för recept som gäller för veckan där på. Är det mycket av maten man inte gillar så kan man välja att pausa, smidigt men det gäller att man har koll och kommer ihåg att ändra i tid. 
 
 
 
 
 
 
Detta ingick i första matkassen som ny kund
 
 
 Dessa två maträtter var våra favoriter
 
Sara´s chili con carne med frasig baguette 
 
Wok med svenska smaker

2013-04-01 @ 18:22:24 / Inredning <3 Hem ljuva hem

Som små solar

Påskliljorna som fick följa med hem i torsdags slog ut sina första blommor lagom till påskafton. Nu är de i full blom och lyser som små solar. Det riktigt kliar i fingrarna och jag längtar efter att få plantera i vår fina balkonglåda. Eftersom den är av modell stor så kommer det att gå åt mycket jord och växter, får ta lite i taget.
Fint kommer det att bli!
 
 
 

2013-04-01 @ 18:04:36 / Härliga ögonblick & stunder

Härligt

Äntligen så är våren på G och sakta men säkert så smälter den sista snön bort för nu vill vi inte ha mer av det!!! De senaste dagarna har det varit skönt ute och man känner hur solen värmer. Som avslut på denna påskhelg har vi idag varit ute på promenad i det sköna vädret. Satte oss på en bänk och bara njöt av solen, underbar känsla att slippa frysa! Kanske kan man snart inviga den nya vårjackan : )
 
 
Denna bild är ifrån torsdags då det också bjöds på strålande sol
 
 

2013-04-01 @ 17:04:02 / Livet i allmänt

Lugn helg

Vi har haft en lugn och skön helg trots att min kära sambo är krasslig och varit det i minst en veckas tid nu. Många runt omkring oss är också eller har varit sjuka mycket på sistone, så nu var det väl vår tur. Fast ta i trä så har jag än så länge klarat mig. Tyvärr blev det inget påskfirande med min familj då min ena syster med nästan hela familjen är sjuka och min andra syster med familj är bortresta. Så vi spar på det och umgås desto mer när min systerdotter Ebba fyller år. 
 
I fredags myste vi till det med köpemat och även gottgott framför en helkväll med Jonas Gardell. Tända ljus och mys i soffan blev en perfekt start på vår påskhelg ♥
 
På lördagen var det påskmiddag hos Tobbes bror Jörgen och fika på det. Mot kvällen piffade Emma och jag till oss för senare blev det rockkväll med liveband på en liten mysig lokal pub. Riktigt kul hade vi och det var trevligt att träffa några av Emmas vänner också. 
 
Emma var gullig och gav alla varsitt paket med godis