2013-08-30 @ 17:56:36 / Gravid

En dröm går i uppfyllelse

Tänkte att jag skulle berätta om när det äntligen blev ett positivt besked på graviditetstestet
och drömmen om barn, familj och att bli mamma blev verklighet ♥
 
 
Lördag 13 April 2013
 
Tobbe var hemma hos sina föräldrar och skulle bland annat byta däck på bilen. Så jag var ensam hemma när jag bestämde mig för att ta ett andra test efter att 8 dagar tidigare blivit besviken över ett negativt. Men jag kunde inte riktigt släppa känslan jag hade i kroppen att det nog var något litet där inne. Dessutom hade mensen betett sig lustigt under en tid, brösten ömmade och blodådrorna på brösten var lite tydligare. 
 
Så fram med testet, kissa och sen den där nervösa väntan som känns som en evighet. Skulle jag våga titta på testet för om det är negativt så...NEJ, det får det bara inte vara! (Haha så passande, just i denna stund så lever bebisen loppan i magen och påmminner mig om att den finns där) Går in och tittar och jag minns hur jag var tvungen att titta igen, igen och igen för att förstå att det var sant. Precis som nu när jag skriver så kom glädjetårarna och jag hoppade av lycka. Måste ju sett roligt ut men är man glad så är man : )
 
Det var svårt att låta bli att ringa upp Tobbe och dela den glada nyheten. Hade bestämt mig sen långt tillbaka att berätta på ett speciellt sätt och i hela fyra dagar fick jag hålla mig för att överraskningen skulle bli som planerat. 
 
Onsdag 17 April 2013
 
Springer ner till postfacket och min överraskning hade kommit så nu skulle jag äntligen få dela min glädje med Tobbe. Även om vi försökt länge och planerat så kom det lite som en chock för Tobbe som blev rejält överraskad men självklart glad. Nu hade vi en tid framför oss att smälta detta och hålla tummarna hårt för att allt skulle gå bra. Början på en spännande resa i livet hade just börjat. 
 
Test 1 positivt 13 April
 
 
Test 2 positivt 17 April
 

2013-08-27 @ 15:14:00 / Gravid

Skötbord

I söndags hjälpte min far oss att få hem ett skötbord som jag hittade på bloppis. Han överraskade med att ge den som present. Tack snälla <3
Förberedelserna inför lillens ankomst är i full gång. För att slippa inhandla allt i sista stund så har vi tagit lite vart efter. Dessutom gäller det att slå till om man hittar något på blocket eller loppis. Om man bara tittar ordentligt så kan man göra riktigt fina fynd.
Så här ser skötbordet ut, Sniglar från IKEA som är vitmålat och förbättrat. Högre kanter på sidorna, kanten på kortsidan är borta som bebisen kan slå hälarna i, två krokar och en trådkorg för småförvaring.  Vi är jätte nöjda!
 
 

2013-08-24 @ 19:29:33 / Livet i allmänt

Datastrul

Hade egentligen tänkt att skriva ett glatt inlägg och berätta att min laptop fungerade igen med den nya adaptern som jag beställde här om dagen. Tidigare i sommar så tog jag tag i att låna hem en strömsladd av en kompis då jag misstänkt ända sedan den lade av att fungera att det var enda felet. Faktsikt så fungerade datorn galant och jag borde kanske gått på min magkänsla istället för att ta med datorn till FixarIT... Som ni kanske minns så tackade jag nej till lagning för minst 3000kr men vi betalade ändå för överföring av bilder som gick på nästan en tusenlapp.
 
När jag tidigare idag hämtade posten så visade det sig att adaptern kommit och jag kände mig som ett barn på julafton. Den passade perfekt och borde göra då jag letat länge efter rätt adapter till just min sorts laptop... lyckan varade i flera timmar då det fungerade jätte bra under eftermiddagen.
 
Rätt som det var och precis när jag bestämt mig för att blogga, då det är så mycket jag vill berätta om som blivit liggandes på is, ser jag att datorn inte får någon ström!!! Upptäcker dessutom att hårddisken med bilder som jag precis satt på trodde jag, inte heller går igång... testar fram och tillbaka tills jag upptäcker att även vissa lampor inte fungerar i lgh. Går till proppskåpet och nja är väl lite osäker men slår sedan på en av knapparna.. jo det var rätt för lamporna fungerar igen men inte den nya adaptern : ( Jaha så länge varade den lyckan och vilken tur man har!!!
 
Minst sagt irriterande och vet varken ut eller in hur jag ska göra nu...
 
Då Tobbe är på svinsexa idag (heter visst så när killen redan är gift och inte hade någon svensexa) så har jag kunnat sitta vid hans dator men var ju så glad när min gick igång. Skiter nog i allt vad datorer heter för nu och påbörjar min myskväll med lite gott och film.
 
 

2013-08-16 @ 19:30:45 / Inredning <3 Hem ljuva hem

Att skapa rum

Idag blev jag glad när jag hämtade posten och fick se denna katalog bland brev och reklam
 
 
Så det blev att krypa upp i soffan på uterummet och låta inspirationen flöda. Mest drömmer jag om barnrum och får erkänna att tankarna kring detta startade mycket tidigt. Sedan många år tillbaka har jag alltid haft en dröm om att få inreda min alldeles egna barnkammare. Det finns verkligen massa fina nya möbler och saker som skulle passa perfekt men varför ska allt kosta skjortan!!! Barn växer väldigt fort och därför känns det mycket onödigt att lägga ner en förmögenhet som sedan måste bytas ut efter kort tid. Det är ju en annan sak att köpa soffa den vill man gärna ska hålla under en lång tid och kan då tänka sig att lägga mer pengar på. 
 
Därför har jag öron och ögon öppna för alla fynd vi kan hitta. Vissa saker har vi redan handlat men det finns lite som fattas inför bebis ankomst. Är så roligt att planera inför detta!
 

2013-08-13 @ 11:40:00 / Livet i allmänt

Att hitta fynd

I lördags stod Tobbe och jag för första gången och sålde på loppis tillsammans men min mor och P-O. Det var riktigt kul och vilken tur vi hade med vädret. Varken för kallt eller varmt och strax efter att vi packat ihop och åkt därifrån så kom det regn ock åska. Men då satt vi tryckt inomhus hos min syster Jennifer med familj som bjöd på fika. Dessutom fick vi med oss babyskydd hem och jag fick även låna två mammaplagg. 
 
 
 
 
 Dessa fina fyndade vi till vår lille! Bollen med de olika formerna är bebbens första present från sin mormor, exakt en likadan hade vi när jag var liten. Rätt som det var så kom Tobbe med en CD i handen som han fyndat för 5kr, gullig överraskning. Boken hittade jag för 5kr och kunde inte motstå. Kommer att bli många mysiga lek-, sång- och lässtunder. 

2013-08-08 @ 17:48:27 / Inredning <3 Hem ljuva hem

Uppåt väggarna

 
 
 
Äntligen har vi fått upp lite mer på väggarna här hemma, det var på tiden! Dessutom mer personligt men jag ska fixa mer foton och nyare bilder att sätta upp. Det är tack vare UL bilderna som jag tog tag i det faktiskt. Har egentligen velat sätta upp egna foton sedan flera år tillbaka men så har det aldrig blivit av.

2013-08-08 @ 17:16:37 / Skönhet

Bort med rufset

För en tid sedan besökte jag frisören och kom därifrån med något kortare hår än vad vi först bestämde. När jag väl satt där i stolen så kände jag att det lika gärna kunde få ryka lite till. För anledningen till besöket var att få bort så mycket som möjligt av permanenten. Trots inpackningar och andra produkter så blir det inget bra alls, bara torrt och jobbigt. Jag som hade tänkt att det vid den här tiden skulle varit lite större och mer naturliga lockar, vilket det varit de tidigare gångerna jag permanentat. Istället har jag nu velat klippa av håret och faktiskt längtat tillbaks lite efter mitt korta hår. Så det känns bra med min nya frisyr och idag fixade jag till luggen själv, klippte bort det sista vågiga och har återigen en rak lugg.
 
 
Påväg till frissan fick det bli uppsatt hår och den där lilla flätan som jag iofs kom att gilla men är ändå skönt att slippa. Frisören plattade mitt hår och det kändes lite ovant men får se om jag gör det själv. Annars ser det ut som de två bilderna längst ner och nu är det bara att vänta på en massa ny och fin utväxt och lockarna klipps bort vartefter. Under tiden blir det hårband och lite olika uppsättningar som ju är så mycket enklare att göra och dessutom att få snyggt med lockigt hår. Får helt enkelt passa på.