2012-12-29 @ 21:49:05 / Livet i allmänt

Jul

 
 
Vi har haft en fin jul med våra nära och kära. Första gången på många år som jag klädde en riktig gran dagen innan julafton. I år blev det tre olika julfiranden med våra familjer. 
 
 

2012-12-29 @ 19:57:38 / Livet i allmänt

Magiskt

 
 
Den tredje advent såg det ut så här när jag var i Gamla Linköping med min syster Camilla. Det var skönt att ha tid för att umgås och prata bara vi två vilket tyvärr inte händer ofta. Var så mysigt att gå omkring bland de gamla husen och gränderna.  
Tack syster ♥ 

2012-12-22 @ 20:19:41 / Inredning <3 Hem ljuva hem

Tända ljus

 
 
Så här ser det ut nu till julen på vår tv-möbel. I år tar vi inte fram allt julpynt och granen struntade vi också i. Mycket för att vi inte har några gäster över julen utan vi åker iväg och firar. Till nästa år har vi säkert tänkt ut lite mer hur man kan dekorera i vårat nya hem. Dessutom kommer uterummet vara iordning, som vi längtar! 

2012-12-22 @ 19:59:00 / Livet i allmänt

Dig har jag kär

 
 

2012-12-16 @ 18:52:10 / Livet i allmänt

Äntligen

Ingen beslutsångest här längre! Nu har jag äntligen listat ut hur man fixade till bilderna i headern. Tyckte inte att det passade så bra med sommar bilder mitt i vintern. Så nu kan jag fixa vilka bilder jag vill och det är tack vare sidan we♥it. Måste erkänna att jag är löjligt glad just nu att jag lärt mig att fixa lite på egen hand. Säkert hur simpelt som helst för dem som kan göra egen design från grunden. Hur som så känns det riktigt bra och nu kan jag sluta tänka på vad jag ska göra med min blogg design på ett tag fram över. 
 
 

2012-12-15 @ 21:04:16 / Livet i allmänt

Give me a break

Nu får det väl ändå vara nog!!! Vad ska förbjudas här näst?!
 
 
Sen när blev pepparkaksgubbar rasistiskt??? Så jävla sjukt rent ut sagt, det kokar inombords och jag finner ingen förståelse för detta. Jag tänker fortsätta älska pepparkaksgubbar och låt dem barn som vill klä ut sig till just pepparkaksgubbe i luciatågen få göra det. Vad sänder vi annars ut för signaler till våra barn...
 
 
För helvete låt Kalle Ankas jul vara!!! Finner inte ord för vad jag känner, vill bara skrika rakt ut. När ska detta omogna beteende sluta?! Lägg tid på verkliga problem istället och låt inte detta spåra ur mer än vad det redan har gjort. Världen kan tyckas vara otäck men nej den är banne mig skrämmande, vilket är vissa människors tankar och fördomars fel. Blir så trött av allt detta tjafs om saker som inte ens borde bli en stor sak. 

2012-12-12 @ 21:28:13 / Livet i allmänt

Beslutsångest

Jaha tänker ni nu har hon ändrat bloggen igen! När ska hon bestämma sig... Ni som läste min förra blogg är väl inte förvånade antar jag. Vet ju egentligen hur jag skulle vilja att den ser ut men är inte säker på hur alla koder fungerar. Ni får helt enkelt stå ut med att det kan bli lite förändringar framöver. Letar för fullt efter en bra design.

 


2012-12-11 @ 20:37:13 / Livet i allmänt

Julkort

 
 
Efter gårdagens shopping på Panduro så satte jag mig och började fixa med julkorten idag. Inte klar än och blir nog att köpa in lite mer dekoration så att det räcker till fler kort och lite ändringar. Kändes som en bra början iallafall och mysigt var det att pyssla medan julmusik strömmade ut från datorn.
 

2012-12-10 @ 17:45:21 / Skönhet

Rakt

I lördags invigde jag min nya plattång och den kändes riktigt bra. Testade inte att göra lockar utan körde på rakt hår som jag inte haft på länge. Fick då se hur långt mitt hår blivit och luggen kanske borde trimmas lite. Håret färdigt och sen bar det av på glöggkväll ute på landet, även Tobbes bror och lillasyster var med. Mysigt ♥
 
 
 

2012-12-10 @ 16:14:12 / Livet i allmänt

Hund- och barnvakt

Fredagen började tidigt då min syster och hennes man kom och lämnade Zingo runt 6:45
Det var en trött och frusen Zingo jag mötte vid bilen så vi skyndade in i värmen. Första gången som jag hade honom  ensam och bara tredje gången som han var hemma hos oss. Lite oroligt till en början men ändrade sig ganska snabbt och tillslut kunde han lägga sig ner, gnaga ben och bara ta det lugnt. 
 
Vi tog en morgonpromenad lite senare och det var så mysigt med all snö. Efteråt passade vi på att vila lite på soffan och Zingo fick lov att ligga bredvid mig på filten. På förmiddagen fick vi sällskap av Ville som lämnades av min andra syster. Gissa om det blev bus! Ville blev minst sagt glad över att Zingo var här och dem lekte nog av sig både två tror jag. Vid lunch blev Zingo hämtad och efter maten gjorde Ville och jag oss redo för pulkaåkning. Bestämde lite spontant ett tag innan med Jonna och barnen att mötas och leka i snön. Även Jonnas granne Nettan var där med sina barn så det blev full rulle i backen för både barn och vuxna. Det var riktigt kul, kan inte minnas senast jag åkte pulka så det var på tiden. 
 
 
 

2012-12-06 @ 17:54:31 / Livet i allmänt

Vinterlandskap

Det är så fint och mysigt ute men själv har jag mest sett det inifrån hittills. Det blir det ändring på imorgon då jag ska vara både hund- och barnvakt. Ser faktiskt fram emot att få pulsa i snön!
 
Men jag får lov att erkänna att igår var första gången som jag inte helt led av att vara arbetslös. Snöyran såg inte speciellt mysig ut inifrån heller men jag slapp att krångla mig iväg. Det var väldigt olika historier från gårdagen, vissa hade inte haft så stora problem medan andra kämpat i timmar för att komma fram eller loss på grund av snön. Får hoppas att vi slipper snökaos och får en fin vinter med lagom snö och lagom i temperatur. För då är det riktigt fint men efter jul och nyår så kan våren få komma så fort den vill. Visserligen är jag född i december men nej vår och sommar är mina favoriter. 
 

2012-12-06 @ 17:22:00 / Inredning <3 Hem ljuva hem

Nytt och fräscht

I tisdags ringde klockan 6:30 så att jag skulle vara redo inför bytet till ny spis och ugn. På lappen som vi fick i god tid innan stod det att dem skulle börja vid 7:00 så lika bra att vara redo. Men var ju osäker på i vilken ände dem började i vårat bostadsområde, slutade med att jag fick vänta ett tag. Dagen innan fick jag veta att ville behövde barnvakt på tisdagen så min syster kom hit med honom runt 10 tiden. Fasade för att gubbarna som skulle komma hit och fixa i köket skulle dyka upp vid lunch och jo då dem prickade in det ganska så exakt. Blev därför glad när det sedan inte tog så lång tid när dem väl var igång. Jag fick i uppgift att städa efter att den gamla ugnen var borttagen. Jo jag tackar! Ännu ett bevis av tidigare hyresgästers brist på engagemang i att hålla iordning. Gissa om det känns skönt nu efteråt att man vet att det är rent och oanvänt och så blev det självklart jätte snyggt. Blev bara ugnen som byttes nu då det var något strul med leveransen av spis. Så dem skulle ringa när det är dags. 
 
 
Fixade medlemskap hos Netflix som vi pratat om ett tag och Ville invigde med att se Bilar: Bärgarns hejdlösa historier. Så nu ska vi testa detta gratis i en månad men tror nog redan att jag kan lova att vi stannar kvar. Vi älskar att se på film och kul att man även kan se på TV-serier. Vi ska snart börja se The Walking Dead som vi lyckats missa.
 
     
 
Gamla ugnen är borta och här hade jag redan hunnit att torka bort det värsta 
innan den splitter nya sattes in ♥ 

2012-12-05 @ 14:32:00 / Livet i allmänt

Födelsedag

Söndag 2 December, 1 i advent
 

Då har man blivit ett år äldre närmre bestämt 29 år och som tidigare år känns det inget speciellt, känner mig som runt 19/20 fortfarande och åren efter det har svichat förbi. Var tar tiden vägen? Hur blev allt så mycket annorlunda från det man tänkte och drömde om som barn? Känns ibland som att tiden spelar mig ett spratt...
 
Söndagen började lite segt efter en riktigt trevlig kväll hos Anna och Bosse. Var trötter och bakis så orkade inte fixa med precis allt som jag hade tänkt. Men är ju jag som vill att allt ska vara perfekt in i minsta detalj när vi får gäster så tror nog inte att min familj tänkte på det. Mina bullar gick hem hos både vuxna och barn, skönt!, och efter fikat bjöd vi på tårta, glass och blåbär. 
 
Hade sagt till familjen att jag inte behövde firas något speciellt så blev överraskad av alla fina presenter. Tack ♥
 
Riktigt fin helg med familj och vänner!

2012-12-03 @ 22:04:00 / Livet i allmänt

Hormoner och myskväll

Lördag dag ägnades åt städning och julpiffning. Blir inte att ta fram så mycket i år men självklart ska vi ha lite julstämning i vårat nya hem. Städningen innebar gråt också... ojoj vilket svängande humör jag haft på sistone. Mens lagom till födelsedagshelgen, min hy blossade upp och kändes katastrof, trött... och så pricken över i att inflyttningspresenten från svärföräldrarna och Tobbes lillasyster gick sönder : (
 
Det är den fina vasen med innehåll av konstsnö, mossa, kottar m.m. som är på bild i ett inlägg från ganska nyligen. Tog försiktigt tag i vasen för att sätta ner på golvet medan jag dammade av i fönstret, hörde hur det knakade till och det blev en stor spricka längs ena sidan av vasen... vilket forsatte med att nästa gång jag tog tag i den gick "toppen" på vasen av!!! Först blev jag arg och sen bara brast det totalt, var väl kanske behov av att ventileras. Vi ska försöka att få tag i en liknande vas för innnehållet går ju fortfarande att använda. 
 
 
 
 
 
 
Kvällen spenderades hos Anna och Bosse där det bjöds på stark och god mat, spelades spel och umgicks i massor. Fick en jätte fin födelsedagspresent som jag försöker hitta en bra plats för här hemma. Riktigt kul att ses alla fyra igen då det inte var igår. Senare på kvällen kom ett grannpar och deras lilla dotter på tre månader över. Tobbe och jag passade självklart på att gosa med bebis och vi får väl hoppas att mamman inte blev trött på vårat prat om bebisar haha : ) Kvällen skulle inte bli jätte sen då jag inte ville vara så trött dagen efter när min familj skulle komma. Nja jag vet inte var tiden rann iväg för när vi åkte hem var klockan runt 3:30 Som man brukar säga så går tiden fort när man har roligt!
 
 
Anna hade tänkt på mig när hon såg ljushållaren och tyckte att det var jag. Tack vännen, den är jätte fin! Ser ni den söta lilla tändsticksasken?! Den har Anna själv dekorerat : )
 
  

2012-12-03 @ 19:04:43 / Livet i allmänt

Tidig present och barnvaktande

I fredags startade vi dagen med att storhandla. Tobbe är ledig varannan fredag när han kör kvällsvecka och då kan man passa på att få lite gjort. Väl hemma igen så åkte julgardinerna upp i kök och vardagsrum och tänker bara byta där detta år. Under tiden berättade min systerdotter Ebba om allt möjligt, vi var nämligen barnvakt åt henne då min syster och hennes karl var på konsert. På kvällen blev det X-factor och godis. 
 
 
Ebba ville visa hur hennes favorit häst ser ut : )
 
 
Denna fina är min födelsedagspresent från Tobbe. Min gamla har varit trasig ett tag och har länge velat ha just en som är både platt- och locktång. Tack älskling!