2013-03-28 @ 22:59:54 / Livet i allmänt

Skärtorsdag

Hemma hos oss har det inte synts ett spår av att det snart är påsk fram tills idag. Vi var och handlade sånt som fattades här hemma och först i vagnen hamnade två påskliljor. Jag kunde inte motstå när jag såg dem och dessutom så ger dem ju vårkänslor. Bara väntar på att dem ska slå ut i blom så blir det ännu finare i kök och vardagsrum. Har aldrig varit så mycket för påskfirande och påskpyntet åker nästan upp lika fort som det ska ner. Däremot ska det bli riktigt kul att göra fint och pyssla till påsken när vi fått barn men tills dess får det räcka med påskliljor. För själv är jag uppväxt med påskpynt och letande av påskägg vilket jag mer än gärna vill föra vidare. 
 
 
 

2013-03-28 @ 22:37:00 / Livet i allmänt

Lika barn leka bäst

 
Förra fredagen så var vi barnvakter igen men denna gång åt våra vänners barn för första gången. Åt Jonnas och Ronnys små söta tvillingtjejer Julia och Emilia som var jätte snälla. Vi mumsade på glass vilket dem hade bestämt i förväg. Jag testade att göra inbakad fläta på Emilia vilket gick ganska bra men lite mer övning skulle nog inte skada. När Jonna kom hem igen så blev vi bjudna på lunch och sen blev det lite häng i soffan.
 
Tyvärr fick vi ett tråkigt samtal gällande en nära till oss som blivit inlagd under natten. Så dagen avslutades med besök på US i nära tre timmar och även helgens planer blev ändrade. Men viktigast av allt är att efter lite återhämtning så kommer allt bli bra ♥
 

2013-03-21 @ 20:16:00 / Livet i allmänt

Det går sakta

Tänkte vara lite tjatig och gnällig på snön som de flesta andra... men snälla nu får det väl andå vara nog!!! Är trött på snö och kyla, vill tvätta vinterkläderna och ta fram vårjackan och tunnare skor! Känns som att tiden går i slow motion och det är sååå segt.
 
Den senaste tiden har detta hänt:
 
Fått felanmäla tvättmaskinen så det har varit reparatör här och fixat, riktigt skönt då det hann att bli ett berg med tvätt trots att jag tvättade massor i tvättstugan. 
 
Anna kom över på filmkväll och hade med sig Breaking Dawn Part 2 så nu har jag äntligen sett den!! Ska försöka ta tag i att läsa om böckerna också och sen läsa den sista. 
 
Uppföljning från senaste mötet på ams och som alltid hoppas jag inte för mycket på att det leder till något vettigt. Framförde artigt men bestämt att det måste hända något och att jag får hjälp! 
 
Börjat storrensa här hemma än en gång. Är så skönt när man väl bestämmer sig för att sälja, skänka eller slänga!
 
Varit på födelsedagsfirande för min svärfar!
 
Vi passade min systerson Ville en hel dag och som vanligt var han så snäll och gullig : )
 
Igår kom Anna över på ännu en film- och myskväll!
 
Idag har jag umgåtts med Jonna och Hugo, äntligen hittade vi en dag när alla kunde! Vi handlade lite gott käk och så blev det snack om det mesta. Självklart en del prat om minnen från när vi läste ihop förra året. 
 
 

2013-03-11 @ 20:05:00 / Livet i allmänt

Gahh

Måste bara snabbt skriva av mig och ja jag är arg även om det värsta har lagt sig nu. Så vill du bara läsa glada och gulliga inlägg får du väl hoppa över detta ; )
 
Blir trött på det eviga dataspelandet som Tobbe håller på med i stort sett all sin lediga tid om vi inte har något annat planerat. Tack och lov har han börjat lägga mer och mer tid på hans andra hobby som är radiostyrt. Kanske inte låter bättre men det är mycket bättre tro mig!!!
 
Ikväll blev jag minst sagt förbannad då det inte är första gången det händer och vi har haft samtal om just detta flera gånger tidigare. Vi kom överens om att jag skulle börja laga mat och då ska han inte börja med ett nytt spel... vad är det jag hör när jag precis är klar med maten.. jo han börjar spela med flera vänner på en helt ny spelomgång..suck!!!
 
Så jag hade i princip ätit klart när han väl hade slitit sig från burken... Komiskt nog började jag med middagen något tidigare idag för just Tobbes skull ifall det var så att han skulle iväg vilket det iofs inte blev nu men ändå. Aja ska väl inte tråka ut er med detta som kanske låter löjligt i era öron. Men alla par har ju något som dem stör sig på mer eller mindre med sin partner.

2013-03-11 @ 19:17:57 / Livet i allmänt

Middagsgäster

I fredags hade vi fin fint besök av Anna och Bozze, svårt det där att hitta en dag när alla kan men nu äntligen har det blivit av!!! Det var verkligen på tiden och så kul att få bjuda igen och att maten dessutom uppskattades av alla. Usch, jag blir ju så nojig när jag står i köket och allra helst när man har gäster som ska äta av det jag tilllagat/bakat. Körde på ett ganska säkert kort då vi bjöd på fläskfilé... rättare sagt Het Fläskfilé Kaffir som jag hittade på Santa Marias hemsida, gå in här om ni vill få receptet —> Het Fläskfilé Kaffir | Santa Maria. Detta var riktigt gott och vi kommer garanterat att äta det fler gånger men då kanske ändra lite i receptet. I fredags tog vi färsk pasta istället för risnudlar. 
 
 
Anna och Bozze hade med sig spel så först blev det Solsidan och sen charader. Haha alltid lika kul att se på när personen med charader ska försöka visa vad den vill. Däremellan blev det mycket snack och vin för min och Annas del. Som alltid rann tiden iväg när vi umgås och klockan var över fyra när våra gäster skulle cykla hem till sig.
Riktigt mysig kväll ♥