2013-11-15 @ 17:00:40 / Inredning <3 Hem ljuva hem

Grått och lila

Köpte tavelhylla till sovrummet nyligen och idag kom den upp på väggen och genast blev det lite mer mysigt och hemtrevligt. Har varit lite försiktiga med att sätta upp något innan vi var helt säkra eftersom detta är ett av de rum som tapetserades om när vi flyttade in. Valet föll på en tavla som jag länge längtat efter att få upp och färgerna gjorde sig riktigt bra ihop med tapeterna, är ju en fondtapet mittemot i samma mönster men mörkgrå.
 
 

2013-11-15 @ 16:38:00 / Gravid

Gör sig redo

I måndags var det besök hos barnmorskan vilket det kommer bli oftare nu när vi är inne i slutet av graviditeten. Allt är så spännande och nu börjar jag verkligen känna att det snart är dags för den lille att komma ut. Dels för att man längtar efter att få se den lille såklart men det är nu tungt, ännu svårare att sova och svårt att orka med och utföra vissa saker. Är därför så tacksam för min fina sambo som självmant dammsög hela lägenheten idag så jag kunde ta det lugnt. På besöket fick vi reda på det jag har misstänkt att jag känt, att bebisen har fixerat sig och ligger nu alltså med huvudet nedåt. Har fått mer och tätare sammandragningar så ibland får jag stanna upp och ta det lite lugnare.
 
Känner mig tråkig, klumpig och trött nu för tiden så lite söta ord då och då från sambon är mycket uppskattat ♥
 
Har nu gått in i vecka 36 och det är 34 dagar kvar till bf. Ojoj nu närmar sig förlossningen med stormsteg och jag känner mig fortfarande lugn när jag tänker på detta. Vi får väl se om det håller i sig eller ändrar sig när det väl är dags. Vi är i alla fall så gott som redo förutom några små detaljer som ska fixas och BB-väskan har jag påbörjat men lite till ska ner. Annars tar jag det mest lugnt och försöker förbereda mig mentalt och samla krafter.
 
 

2013-11-15 @ 15:59:52 / Skönhet

Kortkort

Den siste oktober var jag och klippte mig, med en kort frisyr måste man hålla efter med lite tätare besök hos frisören fast nu ville jag dessutom vara nyklippt inför magfotografering. Självklart var det min syster som är fotograf som tog bilderna men mer om det när bilderna är klara. 
 
Kändes ännu skönare än sist jag klippte mig och så korthårig som jag är nu är nog det kortaste någonsin. Trivs hur bra som helst och är så glad att jag vågade för en riktigt kort frisyr är något som jag funderat på många gånger under flera år. Då det kom fram lite ljusare hår så slängde jag i en hårfärg även denna gång och det blev snyggt och naturligt även denna gång. Valde märket Mood vilket jag inte vågat använda tidigare men det var mycket bättre än väntat. En förpackning kostar dessutom under 40kr vilket känns bra då det inte går åt så mycket numera. Lägger in ett smakprov på frisyren
 
 
 

2013-11-15 @ 13:43:59 / Livet i allmänt

Goda dagar

Igår den 14/11 var det ostkakans dag vilket det tydligen varit sedan 2004. Verkar som att det mesta har en egen dag numera. Var ju kladdkakans dag för ett tag sen vilket också var okänt för mig. Men inte helt fel när det handlar om goda ätbara saker.

Sedan en tid tillbaka har jag varit extra sugen på just ostkaka. Brukar köpa den lilla förpackningen då Tobbe inte tycker om det. Dagen till ära så unnade jag mig den stora och det slank ner två portioner igår. Brukar variera mellan grädde och glass som tillbehör. Nu blev det glass och hallonsylt, mumsigt!




2013-11-12 @ 22:55:06 / Gravid

En liten hälsning

Även om vår lilla bebbe inte är ute ännu så tyckte jag att Tobbe skulle få sin första fars dag firning. Det blev ingen present utan en speciell liten hälsning i form av ett mms som såg ut så här
 
Bebben och jag vill säga grattis på fars dag! Vi älskar dig ♥ Puss & Kram
 

2013-11-12 @ 22:44:32 / Livet i allmänt

Härlig helg

Helgen som passerat var en lugn och skön helg. Lördagen hade vi inga planer utan tog dagen som den kom och på kvällen blev det mys med tända ljus framför TV:n. Hoppas ni inte missat att Så Mycket Bättre dragit igång med nya avsnitt. Otroligt bra program och slutar ofta med att man får en helt annan bild av någon eller flera av kändisarna. 
 
I söndags på fars dag åkte vi hem till min far där det blev fika och fruktsallad med glass. Min syster Jennifer med barnen och hund kom också och Camilla hann komma förbi en sväng efter jobbet. Tobbe och jag stannade kvar och såg efter Ville så att både Camilla och pappa kunde gå på yoga. Sen blev vi kvar en bit in på kvällen hos pappa då det var längesen vi sågs. Mycket trevligt och skönt att bara ta det lugnt. 
 
 
 

2013-11-08 @ 18:51:57 / Inredning <3 Hem ljuva hem

Sista touchen

Äntligen är kökssoffan helt klar! Det sägs att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... men vet inte om jag håller med i detta fall. Hur som är väntan över och det fula tygskynket som varit på tills nu är ett minne blott. Har länge velat ha en kökssoffa, tycker det är fint och charmigt. Är uppvuxen med kökssoffa och den lär jag aldrig glömma. Extra speciellt var det när julen närmade sig för då åkte locket av på soffan som var fylld med julsaker. Min kökssoffa är inte antik som den var och inte lika stor men jag för traditionen vidare och har fyllt den med våra julsaker. 
 
Soffan hittade jag på blocket och köptes redan i februari och var då i furu som jag har väldigt svårt för så en ommålning var självklar. I början av maj åkte soffan ut på uterummet för slipning och målning. Kommer inte exakt ihåg men två eller tre lager färg fick åka på. Det tog lång tid innan vi fick reda på var man kunde köpa skumgummi, det fanns redan på locket men den var så tunn och det blev hårt att sitta på. Så lyckan var stor när vi fick veta att Jysk sålde hobbyskum på rulle. Tyget fick jag från mamma som hade lite olika tyger som låg hemma och inte användes. För att få dit tyget snyggt ville vi nita dit det men fick då problem med att få tag i en nitapparat att låna. Tills nyligen då Tobbe kom hem med en nitapparat i högsta hugg som vi fått låna av en vän till Tobbes bror. Så idag lades den sista touchen och min dröm om en kökssoffa är sann!