2013-12-02 @ 13:03:59 / Livet i allmänt

Lite smått kaos

I onsdags sattes julgardinerna upp och för första gången kunde jag inte fixa det själv utan fick ta hjälp av Tobbe. Som höggravid är det en del grjejer i hemmet som jag upptäckt är bökigt att göra vilket känns jobbigt då jag vill kunna göra som jag brukar. Fast jag får erkänna att det också är skönt ibland att bli uppassad lite extra utav sin sambo.
 
Blir så mysigt när gardiner, belysning och pynt kommer upp. Även om det är grönt ute så känner jag allt lite julstämmning. Allt gick så fint med fixandet ända tills jag ville testa en av våra stjärnor, för att se så lampan lös innan vi satte upp den. POFF!! sovrum och gånghallen blev svart.. men det ordnade jag snabbt genom att trycka tillbaka säkringen. Satte mig sedan i soffan för att göra stjärnan klar när det plötsligt blinkar till.. fast i vardagsrum, hall och kök lyser det. Reser mig och kollar bort mot sovrummet som återigen är svart utan att jag ens grejar med något elektriskt. Fast denna gång är allt som det ska i säkringsskåpet..
 
Nu börjar jag sakta men säkert upptäcka lampa efter lampa som inte funkar. Båda sovrummen är svarta, gånghallen och två lampor i vardagsrummet. Då vi totalt glömde bort att vi kunde ringt jouren efter 17:00 så slutar det med att jag skriver tre felanmälningar till vår hyresvärd. Vi är så vana vid att man fick tjata till sig hjälp hos vår förra hyresvärd så som sagt inte en tanke på jouren. Värst av allt var när vi upptäckte att kyl och frys lagt av och även spisen betedde sig lustigt. Så det blev ingen vettig middag..oron över att all vår mat ska bli förstörd..höggravid..ehh inte kul läge!!! Vi skulle iväg en sväng efter middagen och dagen efter skulle Tobbe upp tidigt och jobba så vi blev själva lite stressade...så vi är tacksamma över tipset från min far. Att dra ut kyl och frys och testa om de gick igång i ett annat uttag, vilket Tobbe löste snabbt så då slapp vi oroa oss för all vår mat.
 
Morgonen efter ringde jag vår hyresvärd och förmodligen skyndade jag på processen för sen var det elektriker här och problemet var löst! Killen som var här frågade snällt om jag ville ha hjälp med att få kyl och frys på plats.. hade gärna tackat ja då det var trångt i köket men ville städa bakom först. Vilket han förstod när han tittade. Tobbe fick jobba över en bit in på kvällen men dagen efter skrubbade han rent och ställde dem på plats. Känns riktigt skönt att veta att det är rent och fräscht med tanke på hur det såg ut.
 
Usch vad äckligt!! Inte kul att vara utan ström men på ett sätt skönt att vi fick detta bortstädat. Lite trångt och långt ner för mig och magen att komma åt att städa men jag gjorde så gott jag kunde så fick Tobbe ta det sista.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo