2013-12-15 @ 15:41:43 / Gravid

Besök hos mvc

I måndags var det besök hos barnmorskan igen och allt var bra. Var lite svårt att hitta hjärtljudet bara då vår lilla krabat levde loppan men sen hördes det klart och tydligt. Vägde mig denna gång och nu var jag uppe på 82,2 kg med skor och kläder visserligen men ändå.. inte underligt om det är tungt när jag bär på ungefär 20 kg mer! Fick också veta att om det blir aktuellt att komma på nästa inbokade tid som är den 23 december så vill barnmorskan göra en hinnsvepning. Hmm jag har lite blandade känslor inför detta men vill ju lita på att min barnmorska vet bäst.
 
Vad är hinnsvepning?
Det utförs av barnmorska eller läkare som då "sveper" med fingret runt livmoderhalsen. Syftet är att lossa hinnsäcken barnet ligger i från livmoderhalsen. Detta stimulerar frisättningen av prostaglandiner, ett slags hormoner som sätter igång förlossningen. Om det ger önskad effekt brukar det kunna ge resultat inom 48 timmar. Det kan dock kännas lite obehagligt eftersom livmoderhalsen ofta är svår att nå innan förlossningen startat, och du kan få lite småblödningar och oregelbundna värkar direkt efteråt.

Jag är trött i stort sett hela tiden numera. Så det händer inte så mycket och på ett lustigt vis så känns det som dagarna går både sakta och fort förbi...låter ju konstigt men så känner jag just nu. Jag är glad om jag får några timmars sömn per natt. Så vissa dagar somnar jag på soffan eller sover bort ett par timmar på sängen, vilket är mycket uppskattat! På luciadagen gick vi in i vecka 40 och magen ser ut så här
 
 
Vecka 40 (39+0)
 
Vår fina julklapp som snart är hos oss ♥



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo